Neitsyt Marian silmät ja kiehuvat jalat

Taas tänään, helmikuun jo vetäessä henkeä loppurutistusta varten, aurinko työnsi pilvet tieltään ja pollotti mukavasti siellä horisontin ja taivaanlaen välissä. Taas tänään Federicon kaktuksissa talvehtineet heinäsirkat nousivat ruukun reunalle paistattamaan päivää. Mutta vasta tänään piipahdettuani pihalla huomasin, kuinka kevään ensikukkaset olivat nuupahtamaisillaan nurmikolla. Pikkuruiset margaritat ja neitsytmariansilmät.

Silmäyksenluonti kevääseen.

Epävirallisesti olen siis missannut kevään alkamisen tänä vuonna. Viralliseti tosin Italiassa kevät alkaa 21. maaliskuuta, jota on mahdoton ohittaa, koska takuuvarmasti kaikki siitä pikkujuttelevat kyseisenä päivänä. Silti minua harmittaa, sillä harhaisena olen kuvitellut olevani tässä-hetkessä-eläjä, jota todistettavasti en ole, koska en ole älynnyt selkeitä keväänmerkkejä. En, vaikka olen saanut niistä niin monta muistutusta.

 Ystävänpäivänä olin orkideantuoksuissa tunnelmissa, joten lähetin kukkasentuoksuisia toivotuksia ystävälleni Suomeen. Paluuviestissä sain koirankakan-, märän hiekan- ja sulavedentuoksuisia toivotuksia. Lemmikin ulosteenhaju taipuu täälläkin lemmikin ulosteenhajuksi ja kosteista pienistä sorakeitaista tulvahtavat lemahdukset vastaavat kaiketi kastuneen hiekan aromeja. Sulavesi täällä virtaa virtsana ja esiintyy ammoniakinhajuisena varsinkin asemankulmilla kulkiessa. Mutta kevättä en hoksannut, vaikka kaikkea tätä ihan nenäni edessä olikin.

Monelle italialaiselle Sanremon musiikkifestivaali merkitsee talven taipumista. Ystävänpäivää edeltävällä viikolla vietettiin festivaalia, jonka jälkeen kukkakauppiaille ilmestyivät ihanat värikkäät kevätesikot (ital. primula). Juhlaviikon aikana eräänä iltana Fede totesi kotiutuessaan että kevät on tulossa, koska jalat kiehuvat kengissä. Vaan minulla eivät helikellot helähtäneetkään. Mutta jotta ensi vuonna ja sitä seuraavinakin näkisin margaritat ja madonnansilmät täydessä loistossa, pistän nyt totena mekkoon, että havahdun kevään tuloon, kun Feden kattilat alkavat kiehua ja musiikkifestivaali Sanremo valtaa olohuoneet.


Varma keväänmerkki. Feden kattilat, joiden alkaessa kiehua kannattaa alkaa vilkuilla myös muita merkkejä. Ettei käy niin, että alkaneesta keväästä jäävät käteen vain jo kukoistuksensa nähneet kevätkukkaset.

Kommentit

Luetuimmat

Luukku 1: Kun saapuu joulu kaupunkiin

Makunystyrät kuntoon, Riikka ja Jyrki Sukula!

Ananaspizza! Mamma mia!

Koronahorroksesta herätys

Täytetyt paprikat ja parempi mieli